Mooi volk aan start Binche-Chimay-Binche

In Binche sluit het peloton vanmiddag het Waalse wielerseizoen af en de organisatie wist daarvoor enkele grote namen te strikken. Zo staan Tom Boonen en Greg Van Avermaet, onze kopmannen voor het WK, straks aan de start van Binche-Chimay-Binche, oftewel de Memorial Frank Vandenbroucke.

De Waalse semiklassieker wordt voor de 29e keer georganiseerd en is ook de negende en voorlaatste manche van de Napoleon Games Cycling Cup. De renners krijgen in totaal 194,5 km voorgeschoteld. Starten doen ze in Binche waarna ze richting Chimay trekken. Nadien keren ze terug naar de startplaats waar vier lokale ronden van 16,2 km volgen.

Naast Tom Boonen en Greg Van Avermaet staan er nog vijf van onze WK-gangers aan de start: Oliver Naesen – zondag nog tweede in de Eurometropole – Jürgen Roelandts, Jens Debusschere, Iljo Keisse en Nikolas Maes. Verder rijden ook ex-winnaar Zdenek Stybar, Arnaud Démare en Timothy Dupont mee.

U kan Binche-Chimay-Binche vanmiddag live volgen op VTM vanaf 15u20. We hebben dan ook een gesprek met Cameron Vandenbroucke, dochter van Frank Vandenbroucke aan wie deze wielerwedstrijd sinds 2010 is opgedragen.