Thomas Pieters schittert op Ryder Cup

De golfer Thomas Pieters is afgelopen weekend op de prestigieuze Ryder Cup golf uitgeroepen tot de beste 'rookie' of nieuweling in de geschiedenis van het tornooi. De 24-jarige Antwerpenaar zorgde in vijf wedstrijden voor vier punten. En dat deed niemand hem ooit voor.

In de Ryder Cup strijden Amerika en Europa jaarlijks - en dat voor al negentig jaar - om de titel van beste golfend continent. 24 golfers, twaalf per continent, nemen het tegen elkaar op in verschillende disciplines.

Het is het allerhoogste bereikbare event voor een golfer en een van de grootste sportevenementen ter wereld. Er zijn in totaal 28 punten beschikbaar. Wie 14,5 punten pakt, is de winnaar.

"Grootste talent"
Na Nicolas Colsaerts, is Pieters de tweede Belg die deelnam aan het prestigieuze Ryder Cup golf. Ondanks de prachtprestatie van Thomas Pieters ging de titel toch naar de Verenigde Staten. Ze wonnen de Ryder Cup golf met een overtuigende score van 17-11.

Onze landgenoot strijkt zeer veel lof op voor zijn prestatie. Zijn coach noemt hem het grootste Europese talent na Rory McIlroy, die tot nu toe als één van de beste golfers aller tijden werd beschouwd.