Nilis: "Gokte carrière kapot "

Arne Nilis, de zoon van oud-topvoetballer Luc Nilis vindt dat voetbalclubs dringend iets moeten doen aan de plaag van het gokken onder de spelers. Nilis speelde bij Racing Genk en PSV maar maakte alles kapot door zijn gokverslaving.

Hij had alles om een mooie carrière uit te bouwen, maar blessures gooiede roet in het eten. Nu zegt Arne Nilis dat zijn gokverslaving vooral een einde maakte aan zijn voetbalcarrière. "Het gokken heeft absoluut mijn carrière kapotgemaakt. Er waren ook blessures maar ik denk toch wel dat het gokken een heel grote impact heeft gehad. Ik ging me isoleren en bleef tot 's nachts laat op."

De 25-jarige NIlis gokt nu niet meer sinds hij anderhalf jaar geleden werd opgenomen in een centrum in Zuid-Afrika. "Afkicken was zwaar", zegt hij. Momenteel volgt hij een opleiding Arne volgt om mensen met een verslaving te ondersteunen.

Goksschandaal
Eerder deze week raakt bekend dat voetballers Olivier Deschacht, Knowlegde Musona,  Laurent Henkinet en Tuur Dierckx betrokken zijn in gokschandaal.