Wout Van Aert wint in Las Vegas

Wout Van Aert heeft de eerste Wereldbekercross van het seizoen gewonnen. In het Amerikaanse Las Vegas was de wereldkampioen heer en meester. Twee ronden voor het einde plaatste hij zijn beslissende versnelling en aan de aankomst had hij een ruime voorsprong op Michael Vanthourenhout en Laurens Sweeck. 

Las Vegas was voor het tweede jaar op rij het decor van de eerste klassementscross van het seizoen. Op het snelle en harde parcours staken de Belgen er bovenuit. Wereldkampioen Van Aert, Laurens Sweeck, Michael Vanthourenhout, Toon Aerts, Rob Peeters & Quinten Hermans vormden al snel een kopgroep. Halverwege de wedstrijd kwam Van Aert ten val en daar profiteerde Michael Vanthourenhout van om een kloof te slaan.

Van Aert kwam echter snel terug en twee ronden voor het einde reed hij van z’n concurrenten weg. Michael Vanthourenhout finishte als tweede op 23 seconden. Laurens Sweek werd derde op 26 seconden. Voor Van Aert is het al de derde overwinning van het seizoen, na de Bricocross-wedstrijd op de Muur in Geraardsbergen en een zege in Waterloo. Op zaterdag 24 september wordt de volgende wereldbekercross al gereden. Dan trekken de crossers naar Iowa.