Dupont sprint naar winst in Koolskamp

Timothy Dupont heeft in Koolskamp het Kampioenschap van Vlaanderen gewonnen. Onze landgenoot van Veranda’s Willems haalde het in de massasprint van onder meer Fernando Gaviria (Etixx – Quick Step). Het was een heel succesvolle dag voor Veranda’s Willems, want Dries De Bondt is de nieuwe leider in het algemene klassement. 

In deze 101e editie van het Kampioenschap van Vlaanderen zou de wind een belangrijke rol spelen. Daardoor kregen we van bij het begin van de koers verschillende aanvalspogingen. Op zeventig kilometer van de finish hadden we eerst een kopgroep van veertien renners met onder meer Fernando Gaviria, Iljo Keisse, Sean De Bie en Moreno Hofland, maar zij werden met nog zo’n 65 kilometer te gaan gegrepen.

Meteen daarna ontstond er een nieuwe vluchtpoging van zes renners. Ook hun verhaal duurde niet lang, want Etixx – Quick Step en Lotto-Soudal reden de drie minuten voorsprong van de zes in één ruk dicht. Bij de groep van Quick Step en Lotto-Soudal kwamen nog eens vijf aansluiten en zo ontstond er een ruime kopgroep van 32 renners.

Zootje ongeregeld
Die ruime kopgroep was één groot zootje ongeregeld. De organisatie was ver zoek en verschillende renners probeerden een kloofje te slaan. In het peloton leverde Lotto NL het harde werk met onder andere Sep Vanmarcke. Van de 32 koplopers reden er negentien weg, maar zij waren een vogel voor de kat. Op 30 kilometer van de finish kwam alles weer samen.

Opnieuw volgden er verschillende ontsnappingen, maar een massaspint zou uiteindelijk beslissen over de winst. Iedereen keek daarvoor naar Marcel Kittel, maar de Duitser van Etixx – Quick Step moest net voor de laatste ronde opgeven. Ook Sep Vanmarcke was eerder al af de fiets gestapt.

Succesvolle dag Veranda's Willems
Etixx – Quick Step trok dan maar de kaart van die andere snelle man Fernando Gaviria, maar hij werd op de meet geklopt door onze landgenoot Timothy Dupont van Veranda’s Willems. Voor Dupont is het al zijn zestiende overwinning van het seizoen. Zijn ploegmaat Dries De Bondt is de nieuwe leider in het algemene klassement. 

Top tien Koolskamp: 

  1. Timothy Dupont
  2. Fernando Gaviria 
  3. Raymond Kreder
  4. Kenny Dehaes
  5. Kris Boeckmans
  6. Bert Van Lerberghe
  7. Amaury Capiot 
  8. Roy Jans
  9. Joeri Stallaert
  10. Emiel Vermeulen