Ook Van Acker pakt goud in tafeltennis

Tafeltennisser Florian Van Acker heeft ons land een tweede gouden medaille bezorgd op de Paralympics in Rio. In het tafeltennis haalde hij het in de klasse 11 (verstandelijke beperking) met 3-2. De 19-jarige West-Vlaming, de nummer één op de wereldranglijst, haalde het na een erg spannende finale met 3-2 van de Australiër Samuel von Einem.  Het is al de derde Belgische medaille in Rio, na goud voor Laurens Devos en zilver voor Marieke Vervoort.

In set één was Van Acker iets beter dan de nummer zes van de wereld (11-8), maar die hing na een erg spannende tweede manche (16-18) de bordjes in evenwicht. Ook in set drie nam de Australiër de bovenhand (11-13), al knokte Van Acker zich na een ruime achterstand (4-9) wel bijna terug naar setwinst. 

De West-Vlaming stond met de rug tegen de muur, maar toonde veerkracht (11-5) en sleepte een vijfde en beslissende set uit de brand. Daarin hield hij het hoofd koel, hij won set vijf met 11-8 en pakte zo het goud. De Belgische supporters scandeerden prompt 'poef', het favoriete woordje van Van Acker. Hij zorgde voor het tweede tafeltennisgoud voor België in Rio.

Derde medaille
De gouden medaille voor Van Acker is de derde Belgische plak op deze Paralympics. Zaterdag veroverde Marieke Vervoort het zilver op de 400m rolstoelsprint, gisteren pakte de pas 16-jarige tafeltennisser Laurens Devos goud in de klasse 9 (hemiplegie of hersenverlamming).