Van Aert: "Heb echt afgezien"

Na een succesvolle zomer op de weg is Wout van Aert ook uitstekend aan het veldritseizoen begonnen. De wereldkampioen won de Brico Cross in Geraardsbergen, maar van een leien dakje liep dat niet. “Ik heb echt afgezien.”

Van Aert had aan Michael Vanthourenhout een heel lastige tegenstander. “Ik had verwacht dat het niet makkelijk ging zijn en dat bleek al snel. Ik moest de laatste ronde alles bijzetten om terug bij Michael te geraken. Dan was het bluffen en zorgen dat ik op kop zat. We waren wel aan mekaar gewaagd.”

Michael Vanthourenhout zelf had niet verwacht dat hij zo’n sterke cross zou rijden. “Ik heb de hele zomer gesukkeld met mijn knie en dus was het een groot vraagteken wat het vandaag zou zijn. Ik voelde van bij de start al dat de benen goed waren. De laatste ronde was hard tegen hard en ik probeerde op de Muur, maar wist dat het moeilijk ging worden als Wout terug kwam. De laatste hectometers waren voor mij iets te veel.”

Voor zijn ploegmaat Klaas Vantornout is het geen verrassing dat Vanthourenhout een sterke cross reed. “Michael is een groot talent. Zeker op zo’n omloop.” Over zijn eigen wedstrijd was hij heel tevreden. “Als je weet dat ik vorig seizoen geen enkele keer het podium heb gehaald en vandaag direct kan uitpakken, want het is niet makkelijk tegen die jonge mannen. Heb vandaag op ervaring podium gereden.”