Tafeltennissers halen zeker zilver in Rio

Laurens Devos heeft zich zondag op de Paralympische Spelen in Rio de Janeiro verzekerd van een ticket voor de finale in het tafeltennis in de klasse 9 (hemiplegie of hersenverlamming). Zo zorgt hij minstens al voor zilver voor ons land. En nog meer goed nieuws, want ook Florian Van Acker gaat naar de finale en speelt dus voor goud.

De pas 16-jarige Devos rekende in zijn halve finale vrij makkelijk af met de Spanjaard Juan Bautista Perez Gonzalez, het werd 3-0 na zestien minuten. In de finale, die later zondag al gespeeld wordt, wacht de Nederlander Gerben Last of de Italiaan Mohamed Amine Kalem.

Laurens Devos, die nog geen enkele set verloor in Rio, is de jongere broer van Robin Devos, momenteel de op één na hoogst gerangschikte Belg op de wereldranking bij de valide tafeltennissers. 

Florian Van Acker haalde het in de halve finales na een spannend duel met 3-0 van de Hongaar Peter Palos, de setstanden waren 11-6, 14-12 en 14-12. In de finale, die maandag gespeeld wordt, botst Van Acker op de Australiër Samuel von Einem.

Daarmee heeft ons land al drie medailles in Rio: na het zilver van Marieke Vervoort komen er nog twee bij, zeker zilver, mogelijk zelfs goud.