Wout van Aert wint op de Muur

Wout van Aert is aan het nieuwe veldritseizoen begonnen met een overwinning. De wereldkampioen van Crelan-Vastgoedservice was in de Brico Cross op en rond de Muur van Geraardsbergen sneller dan Michael Vanthourenhout. Klaas Vantornout eindigde als derde.

Voor het eerst sinds 1998 zakte het veldritwereldje opnieuw af naar de mythische Muur van Geraardsbergen. Het ideale decor voor de opening van het nieuwe seizoen. Michael Vanthourenhout kende de beste start samen met Laurens Sweeck. Wout van Aert keek in het begin toe vanop de tweede rij en trok na vijf ronden een eerste keer door.

Halfweg de wedstrijd reed de wereldkampioen samen met Michael Vanthourenhout weg. Sweeck, Pauwels, Vantornout en van Kessel moesten achtervolgen, maar sloten al snel weer aan. Na enkele prikjes van Laurens Sweeck plaatste Vanthourenhout een definitieve demarrage op de laatste beklimming van de Muur.

De renner van Marlux – Napoleon Games leek alleen weg te rijden, maar Wout van Aert haalde alles uit de kan en beende hem bij. In het slot van de laatste ronde nam van Aert de koppositie over en die gaf hij niet meer af. Na een geslaagde zomer op de weg, begint de wereldkampioen nu met een overwinning in het veld.  

Top 10 Brico Cross Geraardsbergen: 

  1. Wout van Aert
  2. Michael Vanthourenhout
  3. Klaas Vantornout
  4. Kevin Pauwels
  5. Corné van Kessel 
  6. Laurens Sweeck 
  7. Jens Adams
  8. Dieter Vanthourenhout
  9. Julien Taramarcaz
  10. Tim Merlier