Angelique Kerber wint US Open

Angelique Kerber (WTA 2) heeft de US Open voor vrouwen gewonnen. De 28-jarige Duitse haalde het in een erg spannende en hoogstaande finale op Flushing Meadows in drie sets van de vier jaar jongere Tsjechische Karolina Pliskova (WTA 11), na 2 uur en 7 minuten stonden de 6-3, 4-6 en 6-4 setstanden op het bord. Voor de nieuwe nummer één van de wereld is het haar tweede grandslamtitel, na die van begin dit jaar op de Australian Open.

De Duitse wist al voor de finale dat ze morgen bij het uitkomen van de nieuwe wereldranglijst voor het eerst bovenaan staat, met dank aan Pliskova. Kerber doet op de WTA-ranking haasje-over Serena Williams, die in de halve finales uitgeschakeld werd door Pliskova. Williams stond sinds 18 februari 2013 bovenaan de ranking en kon het record breken van de Duitse Steffi Graf, die net als de Amerikaanse 186 weken aan één stuk op de eerste plaats stond.

Steffi Graf
Kerber is na Graf de tweede Duitse tennisster die ooit bovenaan de wereldranking stond en is met haar 28 lentes meteen ook de oudste speelster die haar debuut maakt op de nummer één.

Kerber won dit jaar onder meer de Australian Open en het WTA-toernooi van Stuttgart, pakte op de Spelen van Rio olympisch zilver en bereikte ook de finale op Wimbledon. Met de eindwinst op de US Open zet ze de kers op de taart.

Mannenfinale
Vandaag strijden ook de mannen op de toernooizege op de Open Amerikaanse tenniskampioenschappen, daar kampen de Serviër Novak Djokovic (ATP 1) en de Zwitser Stan Wawrinka (ATP 3) om de titel.