'Gouden' Thiam ook op Memorial de beste

Nafi Thiam heeft zich vandaag op de Memorial Van Damme opnieuw de beste getoond in het hoogspringen. De kersverse olympisch kampioene op de zevenkamp was de hele avond lang dé publiekslieveling in het Koning Boudewijnstadion en stelde niet teleur. Ze haalde het met een sprong over 1m93.

De organisatie van de Memorial had het hoogspringen speciaal voor 'gouden Nafi' aan het programma toegevoegd. Thiam begon foutloos op 1m80, ging ook van de eerste keer over 1m84 en 1m87 en had twee pogingen nodig om over 1m90 te wippen. Daarna lukte ook 1m93 in twee pogingen, 1m96 bleek te hoog gegrepen. "Sinds Rio heb ik helemaal niet veel getraind, dus dit doet deugd. Nu is het tijd voor rust, veel rust, en vakantie", klonk het in een eerste reactie.

De tweede plaats op de Memorial was voor Levern Spencer uit Saint Lucia. Zij wipte ook over 1m93, maar had daar drie pogingen voor nodig. De Amerikaanse Inika McPherson (1m93 in drie pogingen) werd derde.

Trofee van koningspaar
Niemand minder dan Koning Filip, Koningin Mathilde en hun vier kinderen mochten mee het podium om Nafi Thiam de trofee voor haar zege in het hoogspringen te overhandigen. Ze werd overigens de hele avond lang op handen gedragen door het publiek in het Brusselse Koning Boudewijnstadion en kreeg bijzonder veel applaus.

Eerste atletiekgoud
Thiam had zich in Rio de Janeiro, met vijf persoonlijke records en drie zeges, naar het eerste atletiekgoud voor België sinds de olympische hoogspringtitel van Tia Hellebaut in Peking 2008 geknokt. Ze won onder meer het hoogspringen met een sprong van 1m98, een wereldrecord in de zevenkamp.