Vandoorne vaste F1-piloot bij McLaren

Vlaming Stoffel Vandoorne wordt één van de twee vaste Formule 1-piloten bij McLaren. Hij promoveert van testpiloot naar WK-rijder. De 24-jarige Belg neemt in 2017 het zitje van voormalig wereldkampioen Jenson Button in. De Spanjaard Fernando Alonso, ook een voormalig wereldkampioen, blijft de andere piloot van het team.

Vandoorne rijdt sinds 2013 als reserve- en testrijder voor McLaren. Hij werd opgenomen in het 'Young Driver Programme'. In 2014 werd hij vicewereldkampioen in de GP2 Series, in 2015 wereldkampioen. Dit jaar is hij in de Japanse Super Formula aan de slag.

Debuut

Op 3 april debuteerde Vandoorne in de Formule 1. In de Grote Prijs van Bahrein, de tweede van het seizoen, mocht hij de in Australië gecrashte Alonso vervangen. Met een tiende plaats reed Vandoorne zich meteen net in de WK-punten.

Button blijft nog wel minstens twee jaar bij het team, maar de 36-jarige Brit krijgt een "andere rol". Hij wordt in 2017 test- en ontwikkelingsrijder, of hij in 2018 als eerste piloot kan terugkeren, laat McLaren in het midden.

Bekijk ook: