Ook Wickmayer sneuvelt meteen op US Open

De US Open draait voorlopig uit op een grote teleurstelling voor de Belgische tennissers. Yanina Wickmayer (WTA-38) is er dinsdag niet in geslaagd zich voor de tweede ronde van het US Open te plaatsen. De 26-jarige Vlaams-Brabantse moest in 1 uur en 7 minuten met 6-3 en 6-2 het onderspit delven voor de Duitse Julia Görges (WTA-64).

Wickmayer bereikte in 2009 bij haar tweede deelname de halve finales van het US Open, maar kon dat succes nooit herhalen. Na nog een achtste finale in 2010 ging ze er de jongste zes edities drie keer in de eerste en drie keer in de tweede ronde uit. Dinsdag leed ze in Flushing Meadows haar 21e nederlaag van het seizoen. Daar staan 18 overwinningen tegenover. Midden juli bracht Wickmayer nog het WTA-toernooi van Washington op haar palmares, maar daarna sneuvelde ze ook in Montreal en op de Spelen in Rio in de eerste ronde.

Belgische teleurstelling
Eerder werden op de US Open ook al Alison Van Uytvanck, Elise Mertens, Kirsten Flipkens en David Goffin uitgeschakeld. Steve Darcis wist zich wel te plaatsen voor de tweede ronde. Daarin neemt hij het op tegen de publiekslieveling John Isner.