Scheldeprijs laatste koers in België voor Boonen

De Scheldeprijs wordt volgend jaar de laatste koers van Tom Boonen op Belgische bodem. Als eerbetoon aan hem, zal de wedstrijd niet starten in Antwerpen, maar wel eenmalig in Mol, de thuisstad van Tom Boonen.

De Scheldeprijs is een van de Vlaamse voorjaarsklassiekers. De voorbije jaren startte de wedstrijd aan het MAS in Antwerpen, maar volgend jaar zal dat voor één keer in Mol zijn. Tom Boonen rijdt dan zijn allerlaatste wedstrijd in België. Na Parijs-Roubaix hangt hij zijn fiets aan de haak. Het was Boonen zelf die het nieuws bekend maakte, in aanwezigheid van Wim Van Herreweghe (Flanders Classics) en Paul Rotthier, de burgemeester van Mol.

Door de parcourswijziging moeten er praktisch heel wat zaken geregeld worden. Wim Van Herreweghe van Flanders Classics – die de Scheldeprijs organiseert – benadrukt dat alles in orde zal komen. “Er zal een groot deel over Kempense wegen gereden worden, zo keren ze na 50 km nog eens terug naar Mol. Het is mooi voor Tom om zo'n afscheid te hebben, hier, in Vlaanderen, in zijn laatste wedstrijd op Belgische bodem."