Ook live veldrijden op VTM met BRICO CROSS

Dit najaar gaat VTM ook veldrijden rechtstreeks uitzenden. Onder de noemer Brico Crossen komt er een nieuwe reeks van zes wedstrijden. Op zondag 11 september zal de eerste veldrit op VTM te zien zijn.

Na de Napoleon Games Cycling Cup is dit het tweede wielerproject dat VTM SPORT mee ondersteunt. Net als bij die wedstrijden zullen ook de Brico Crossen becommentarieerd worden door VTM-wielerspecialist Merijn Casteleyn, nu samen met tienvoudig Belgisch kampioen veldrijden Roland Liboton. Inleiding en nabeschouwing komt van sportankers Tom Coninx of Maarten Breckx, die ook telkens gasten ontvangen aan de aankomst. 

"Vanop eerste rij"
In de eerste wedstrijd van de Brico Crossen, op zondag 11 september, beklimmen veldrijders opnieuw de legendarische Muur van Geraardsbergen. De laatste echte veldrit op de Muur dateert al van 1998.  “Veldrijden zit in het hart van elke Vlaming. Na onze instap in het wegwielrennen is dit voor VTM een mooie nieuwe uitdaging om de wielersupporter op een professionele manier van topsport te laten genieten", aldus Peter Denruyter, Chef Sport VTM NIEUWS.

"Als deel van VTM NIEUWS willen we veldrijden vanop de eerste rij aanbieden aan onze kijkers in de beste omstandigheden", aldus Denruyter. “VTM en de Brico Crossen zoeken de opvolgers en uitdagers van Sven Nys, Niels Albert, Wout van Aert, Mathieu van der Poel en Lars van der Haar... voor het jaar 2020.”

Zes wedstrijden
Na de openingscross in Geraardsbergen, worden er nog vijf andere wedstrijden gereden in de Brico Crossen:

  1. De Brico Cross in Geraardsbergen (zondag 11 september)
  2. De Berencross in Meulebeke (zaterdag 8 oktober)
  3. De Polderscross in Kruibeke (zaterdag 15 oktober)
  4. De Versluys Cyclocross in Bredene (vrijdag 30 december)
  5. De Parkcross in Maldegem (woensdag 1 februari)
  6. De Vestingcross in het Nederlandse Hulst (zondag 12 februari)