Special Olympiërs gaan de strijd aan

De kans is groot dat Pieter Timmers zich deze ochtend een hoedje schrok toen hij de campagne van Special Olympics zag. Een sporter met een verstandelijke handicap - lid van de Special Olympics - daagt hem namelijk uit om "wat baantjes te trekken". Ook Greg Van Avermaet, Tomas Van Den Spiegel en Yanina Wickmayer werden vandaag persoonlijk uitgedaagd door een Special Olympics-atleet.

Met de campagne willen de organisatoren vooral zorgen voor sociale inclusie. "We willen reguliere atleten en atleten met een verstandelijke beperking samen aan het sporten krijgen in hetzelfde team, zodat ze hun trainingen en sportieve ervaringen kunnen delen", zegt Zehra Sayin van Special Olympics Belgium. "Het principe is simpel: samen trainen en sporten zorgt voor wederzijds begrip en wakkert vriendschap aan. We hopen dan ook dat we zeer binnenkort voor een paar wedstrijden kunnen gaan supporteren."

Reacties van de atleten
Het lijkt er alvast op dat er binnenkort enkele wedstrijden zullen komen. Tomas Van Den Spiegel trommelde al een paar Belgian Lions op, en ook enkele Rode Duivels reageerden al op de uitdaging die Moussa Dembélé in zijn bus kreeg.

Vorige campagne
Ook de vorige campagne van de Special Olympics trok grote ogen. Toen werden onder meer Kevin De Bruyne en Kim Gevaert afgebeeld met het syndroom van Down, met de vraag of mensen in dat geval nog voor hen zouden supporteren. De campagne werd zelfs genomineerd voor de Webby Awards, waar ze twee prijzen in de wacht sleepte.

Bekijk ook: