Dossier Olympische Spelen Rio 2016

Tranen bij Belgische triatletes

De Belgische triatletes Claire Michel en Katrien Verstuyft hebben ontgoocheld op de olympische triatlon in Rio de Janeiro. Onze landgenotes werden gedubbeld tijdens het fietsen en werden zo uit de wedstrijd gehaald. Achteraf waren ze tot tranen toe teleurgesteld.

Het begon al slecht voor de Belgische dames tijden het zwemmen. Michel kwam pas als 52e uit het water en had 2:10 achterstand op de Spaanse Carolina Routier, die als eerste aan het fietsen begon. Verstuyft was nog een minuut trager dan Michel en kwam pas als 54e en voorlaatste uit het water met een achterstand van 3:07.

In het fietsen konden de Belgische triatletes hun achterstand niet goedmaken. In de zesde van acht ronden werden ze allebei gedubbeld door de leiders en moesten ze hun triatlon stopzetten. Onze dames en bondscoach Nick Baelus hoopten vooraf nog op een plek in de top twintig, maar dat zat er nooit in. Hun triatlon eindigt dus met een grote teleurstelling.

Het goud in de triatlon voor vrouwen was voor de Amerikaanse Gwen Jorgensen. Zij won in 1u56:16 voor de Zwitserse titelverdedigster Nicola Spirig Hug (+0:40) en de Britse Vicky Holland (+0:45).