50e GP Jef Scherens zondag live op VTM

De vijftigste editie van de GP Jef Scherens vormt zondag het decor voor de zesde manche van de Napoleon Games Cycling Cup. In en rond Leuven gaat het peloton op zoek naar een opvolger voor Bjorn Leukemans, die de wedstrijd vorig jaar won.

Leukemans zal zichzelf niet opvolgen, want hij heeft zijn fiets ondertussen aan de haak gehangen. Onder andere Wout van Aert, Sean De Bie en Kris Boeckmans doen dit jaar een gooi naar de winst. Verder staan ook Laurens De Plus en Tim Wellens, twee weken geleden nog ploegmaats van Greg Van Avermaet toen hij goud won in Rio, Pippo Pozzato en Dries De Bondt aan de start. De Bondt, winnaar van Halle – Ingooigem, werd vorige week nog Belgisch kampioen bij de eliterenners zonder contract.

Het peloton vertrekt om 12u 50 op de Grote Markt in Leuven voor een rit van 185,7 km. Eerst wordt er een kleine lus van zo’n dertien kilometer gemaakt net buiten de binnenstad, daarna volgen twaalf plaatselijke ronden van elk 14,4 kilometer. Het plaatselijke circuit loopt over het Margarethaplein, de Mechelsestraat, Processiestraat, Engels Plein, Wijnpersstraat, Tervuursepoort, Tiensepoort en Martelarenplein. De renners moeten elke ronde over vier hellingen: de Keizersberg, Ludenscheidsingel, Wijnpers en Naamsevest. De aankomst is op de Bondgenotenlaan. Onze commentatoren Merijn Casteleyn en Kevin De Weert verkenden zaterdagmorgen al een keertje de Keizersberg.

Volg de wedstrijd live op VTM vanaf 15u25!