Van den Broeck trekt naar Lotto NL

Jurgen Van den Broeck rijdt vanaf het seizoen 2017 voor Team LottoNL-Jumbo. Dat maakte de Nederlandse wielerploeg bekend. Onze landgenoot verlaat zo al na een jaar het Russische Katusha. Bij LottoNL tekent hij een contract voor twee jaar.

Team LottoNL-Jumbo trekt onze landgenoot in eerste instantie aan om Robert Gesink en Steven Kruijswijck te helpen in de grote rondes. “Zijn eerste hoofddoel wordt de Giro d’Italia met Steven Kruijswijk”, vertelt technisch directeur Nico Verhoeven.

“Jurgen heeft een goed trackrecord en bewezen dat hij een grote ronde aankan. Door zijn ervaring is hij een meerwaarde voor onze ploeg in het plan richting 2018. Bij Katusha was hij de luitenant van de kopman en dat maakt hem interessant voor ons. Zijn drive is om vanuit die rol ook naar onze ploeg te komen. In de kleinere rondes en de heuvelklassiekers kan hij voor zijn eigen kansen gaan.”

Van den Broeck zelf is heel blij met zijn nieuwe ploeg. “De omkadering van het team spreekt me aan. Het is een mooie omgeving om in te werken. Dat motiveert me. Ik zie dat er aan ieder detail gewerkt wordt van trainingskampen tot materiaal en voeding. Mijn specifieke doel is als eerste het bijstaan van Steven Kruijswijk in de Giro. Daarnaast wil ik in de kortere rondes en de Waalse klassiekers mooie resultaten boeken voor het team.”