Dossier Olympische Spelen Rio 2016

"Veel respect voor wat ze gedaan hebben"

Net zoals bij de Red Lions zelf, was het eerste gevoel bij delegatieleider Eddy De Smedt ontgoocheling. “Je bent ontgoocheld omdat je zo dicht bij goud bent. Vanavond is het máár zilver, morgen is het volop zilver.”

De Belgische hockeymannen werden gisteren aangemoedigd door een groot deel van Team Belgium. Zo zaten onder meer eerdere medaillewinnaars als Nafi Thiam, Jolien D’Hoore en Pieter Timmers in de tribunes van het hockeystadion. “Heel het team stond achter de ploeg en zal nu een beetje ontgoocheld zijn, maar ik zie toch ook al veel appreciatie voor hetgeen er is gebeurd. Dat moet blijven primeren”, zegt De Smedt.

“Als je voor het toernooi zou zeggen dat de Belgische ploeg zilver haalt, dan springt iedereen een gat in de lucht. Vanavond ben je ontgoocheld omdat je zo dicht bij goud bent. Het heeft niet mogen zijn en dus gaan er vanavond lange gezichten zijn, maar vanaf morgen moet je terugblikken op het toernooi en er lessen uit trekken. Dan kan je alleen maar stellen: ongelooflijk veel respect voor wat ze gedaan hebben. Vanavond is het máár zilver, morgen is het volop zilver.”