Dossier Olympische Spelen Rio 2016

Asemani en Achab grijpen naast brons

Taekwondoka Jaouad Achab, nummer een op de olympische ranking, heeft gisteren geen bronzen medaille kunnen veroveren op de Olympische Spelen. Bij de vrouwen greep taekwondoka Raheleh Asemani dan weer nipt naast een bronzen medaille. 

In de kamp om het brons ging de 23-jarige Achab met 11-7 onderuit tegen de Zuid-Koreaan Daehoon Lee, tweevoudig wereldkampioen en de vice-olympische kampioen van Londen. 

Achab startte nochtans uitstekend en liep op het einde van de eerste ronde na een rake trap tegen het hoofd van de Zuid-Koreaan 3-0 uit. Na het einde van de tweede ronde stonden de bordjes weer in evenwicht in de Carioca Arena. Met 4-4 kondigde de laatste ronde zich als bijzonder spannend aan, maar in een chaotisch duel haalde Daehoon Lee het uiteindelijk met 11-7. 

Intussen bij de vrouwen
Eerder op de dag greep ook Raheleh Asemani nipt naast een bronzen medaille in de klasse tot 57 kilogram bij de vrouwen. De 27-jarige tot Belgische genaturaliseerde Iraanse verloor in de kamp om het brons in de Carioca Arena met een gouden score (1-0) van de Egyptische Hedaya Wahba. In de eerste drie rondes werd er niet gescoord in een tactisch gevecht.

Door de nederlaag van Achab en Asemani keren de Belgische taekwondoka's zonder medailles terug uit Rio. Ons land kon in de vechtsport nog nooit olympisch eremetaal veroveren.