Dossier Olympische Spelen Rio 2016

Taekwondoka's nemen eerste horde

De Belgische taekwondoka’s Raheleh Asemani en Jaouad Achab zijn uitstekend begonnen aan hun Olympische Spelen in Rio. Asemani plaatste zich voor de kwartfinales ten koste van de Panamese Carolena Carstens, Achab stootte door na winst tegen Maxemillion Kassman uit Papoea-Nieuw-Guinea.

Asemani kwam als eerste van de twee Belgen in actie vandaag op het taekwondotoernooi. De van oorsprong Iraanse atlete, die pas sinds april wist dat ze België mocht vertegenwoordigen in Brazilië, haalde het in de achtste finales in de klasse tot 57 kilogram makkelijk van Carstens. Na twee ronden stond het 13-1 in het voordeel van onze landgenote die daardoor naar de kwartfinales mag.

Wereld- en Europees kampioen Jaouad Achab kwam in zijn eerste ronde nooit in de problemen tegen Kassman. Achab, de nummer één op de olympische ranking, kwam op enkele seconden van het einde op een onoverbrugbare 15-1 voorsprong. In de kwartfinales wacht de Pool Karol Kobak, de nummer zeventien op de olympische ranking. Die klopte de Senegalees Balla Dieye met 15-12.