Dossier Olympische Spelen Rio 2016

Luypaert: "Met vertrouwen naar finale"

De Red Lions leven met vertrouwen toe naar de olympische finale van vanavond tegen Argentinië. Loïck Luypaert maakte na de wedstrijdbespreking nog snel even tijd voor een laatste interview voor deze historische gebeurtenis. “We zijn er helemaal klaar voor.”

De ontlading was enorm nadat de Belgische hockeymannen zich plaatsten voor de finale na winst tegen Nederland. De euforie heeft ondertussen plaats gemaakt voor concentratie, al was dat niet voor iedereen even makkelijk. “Het land stond duidelijk achter ons. Onze telefoons stonden roodgloeiend. We hebben dat even opzij moeten schuiven en moeten stoppen met beantwoorden van berichtjes om ons terug te focussen op die finale.”

Tegenstander in die finale is Argenitinië. Vlak voor de Spelen oefenden de twee landen tegen mekaar. De Argentijnen wonnen toen met 4-1, maar onze Red Lions maken zich geen zorgen. “Het was een oefenwedstrijd, waarin we een paar zaken hebben geprobeerd. Nu gaan we vol vertrouwen die finale in. We hebben een goeie tactiek ontwikkelt om hun spel te ontregelen en we zullen gewoon heel scherp moeten zijn om niet te veel strafcorners tegen te krijgen.”