Dossier Olympische Spelen Rio 2016

Kleinzoon Merckx doet mee tegen België

De Argentijnse hockeymannen zullen het vanavond in de finale tegen de Red Dragons zonder twee geblesseerde spelers moeten doen. Hierdoor komt reservespeler Luca Masso, kleinzoon van wielerlegende Eddy Merckx, in de selectie van de 'Leones'.

Argentinië betaalde een hoge tol voor de 5-2 zege dinsdag tegen Duitsland in de halve finales van het hockeytoernooi van de Olympische Spelen in Rio de Janeiro. Middenvelder Matias Rey liep een breuk in de linkerhand op en Matias Parede brak een beentje in de rechtervoet, zo liet de Argentijnse hockeybond weten.

De Argentijnen halen daarom twee reserves bij de ploeg: Isidoro Ibarra en Luca Masso. Masso is de kleinzoon van Eddy Merckx en de zoon van Sabrina Merckx en de Argentijns Belg en voormalige tennisspeler Eduardo Masso. Hij speelt in de Belgische competitie en kwam uit voor de Belgische jeugdselecties. Uiteindelijk koos hij voor de Argentijnse nationale ploeg.

Zowel voor Argentinië als België is het de allereerste olympische finale. Voor aanvang van de spelen verloren de Red Dragons op Braziliaanse bodem een oefenwedstrijd tegen de Argentijnen met 1-4. België schakelde dinsdag in de halve finale Nederland uit met 3-1.