Dossier Olympische Spelen Rio 2016

"IOC-lid verkocht illegaal tickets in Rio"

Patrick Hickey, voorzitter van het Europees Olympisch Comité (EOC), is gearresteerd in het Braziliaanse Rio de Janeiro omdat hij betrokken zou zijn bij de illegale verkoop van tickets voor de Olympische Spelen in Rio. Dat berichten verschillende media. Hickey is ook lid van het Internationaal Olympisch Comité (IOC).

Hickey werd deze voormiddag in een hotel in de buurt van het olympisch park opgepakt. Volgens journalisten aan het hotel probeerde de 71-jarige voorzitten nog te ontsnappen, maar werd bij daarbij onwel. Hij werd naar het ziekenhuis overgebracht voor verzorging. Het Internationaal Olympisch Comité wil de informatie evenwel niet bevestigen.

Naast voorzitter van het Europese Olympisch Comité, is Hickey ook voorzitter van het Ierse Comité en is hij lid van het uitvoerend comité van het Internationaal Olympisch Comité. 

Extreem hoge prijs
Vorige week werden twee mannen opgepakt omdat ze tegen een erg hoge prijs kaarten voor de Olympische Spelen hadden verkocht. Die tickets waren toegekend aan het Ierse Olympische Comité. Hickey werkte mogelijks samen met zes anderen om ze verkopen.