Geen medaille voor Evi Van Acker

Evi Van Acker heeft geen medaille kunnen veroveren op de Olympische Spelen in het Braziliaanse Rio de Janeiro. De bronzenmedaillewinnares van de Spelen in Londen van vier jaar geleden eindigde in de medaillerace van de Laser Radialklasse pas op de zesde plaats, waardoor ze met een totaal van 78 punten op de vierde plaats in de eindstand terechtkwam.

Nadat de medaillerace maandag was uitgesteld omdat er eerst te weinig en daarna te veel wind stond in de Baai van Guanabara, konden de zeilboten dan toch het olympische vaarwater op. De dertigjarige Van Acker, die de voorbije week geplaagd werd door een maag-darminfectie, begon na haar wisselvallige regatta's de medaillerace op de vierde plaats, met negen punten achterstand op de derde plaats van Murphy.

De Nederlandse Marit Bouwmeester en de Deense Anne-Marie Rindom stonden op één en twee. Van Acker zat echter niet goed in de race en kwam bij de eerste boei pas als zevende door. Nadien kon de Oost-Vlaamse wel nog een plaatsje goedmaken, maar dat bleek niet voldoende om nog in aanmerking te komen voor de medailles. De zege in de medalrace was uiteindelijk voor de Britse Alison Young, voor de Australische Ashley Stoddart en de Zweedse Josefin Olsson.