Dossier Olympische Spelen Rio 2016

Jolien D'Hoore start goed in omnium

Jolien D’Hoore is goed van start gegaan in het omnium op de Olympische Spelen. De 26-jarige baanwielrenster eindigde op de scratch, het eerste onderdeel van het omnium, als derde. Vandaag wordt nog de individuele achtervolging en de afvalkoers gereden. Dinsdag staan er met de tijdrit, de vliegende ronde en de puntenkoers nog drie onderdelen op het programma. 

In tegenstelling tot Jasper De Buyst, die ziek moest opgeven, is Jolien D’Hoore wel goed van start gegaan op de piste in Rio. Op de scratch, een race van 10 kilometer waar enkel de eindsprint meetelt, werd Jolien D'Hoore knap derde. De Wit-Russische Sharakova slaagde erin om een ronde te pakken en won. In de sprint voor plaats twee moest D'Hoore enkel regerend Olympisch- en wereldkampioen Laura Trott laten voorgaan. 

"De eerste opdracht is geslaagd" zei D'Hoore. "De Spelen is iets dat je niet vaak meemaakt. Voor mij zijn het nu de tweede Spelen. Ik ga er alles proberen uithalen. Ik ben in bloedvorm, nu moet het gebeuren" aldus een ambitieuze D'Hoore. Op de vorige Olympische Spelen in Londen werd D'Hoore nog vijfde in het omnium.