Dossier Olympische Spelen Rio 2016

Ontroerde Thiam scoort selfie met Bolt

Nafissatou Thiam heeft haar gouden medaille van de zevenkamp op de Olympische Spelen in Rio de Janeiro plechtig in ontvangst mogen nemen. Meteen na de podiumceremonie poseerde ze samen met sprintkampioen Usain Bolt voor een selfie. Een foto met enkel grote kampioenen dus.

De Jamaicaan feliciteerde onze landgenote ook en was onder indruk van haar prestaties. Nafi Thiam, die amper 21 jaar is, werd zaterdag bijzonder knap olympisch kampioene in de zevenkamp. Met 6810 punten, een verbetering van haar Belgisch record (6508 punten), was zij de beste. Het zilver ging naar de Britse Jessica Ennis-Hill (6775), het brons was voor de Canadese Brianne Theisen Eaton (6653).

Thiam kreeg haar medaille officieel overhandigd door Pierre-Olivier Beckers, de voorzitter van het Belgisch Olympisch en Interfederaal Comité (BOIC) en ook lid van het Internationaal Olympisch Comité (IOC). Wanneer de Brabançonne weerklonk in het Olympisch stadion hield onze kampioene het niet droog en pinkte ze een traantje weg.

Ontroerd
Gisteren vertelde VTM NIEUWS-journalist Jan Dewijngaert nog hoe hijzelf maar ook de hele tribune zaterdag tot tranen toe bewogen was, na de prachtprestatie van Nafi.

Iedereen fier
Het hele land is fier op de atlete en feliciteerde haar dan ook uitgebreid op sociale media. Ook Koning Filip deed dat via een telefoontje.

Voor België is het de vierde medaille op deze Spelen en al de tweede gouden. Een week geleden zorgde wielrenner Greg Van Avermaet voor goud en  begin deze week pakte Dirk Van Tichelt brons in het judo. Zwemmer Pieter Timmers zorgde voor een onverhoopte zilveren medaille in de 100 meter vrije slag.