Dossier Olympische Spelen Rio 2016

Twitter wordt gek na winst Thiam

Na de winst van Nafi Thiam in de Olympische zevenkamp regende het op Twitter felicitaties. Heel wat atleten, politici en zelfs het Koninklijk Paleis waren er als de kippen bij om de ongelooflijke prestatie van de 21-jarige Luikse atlete te vieren.

"Geen woorden voor! Abnormaal knap!", zo verklaarde Hans van Alphen op Twitter na de vierde medaille voor België in Rio de Janeiro. Van Alphen, zelf ook meerkamper, eindigde vier jaar geleden in Londen net naast het podium, maar moest dit jaar de Spelen aan zich voorbij laten gaan door blessureleed.

Ook heel wat sporters van de Belgische Olympische delegatie konden hun ogen niet geloven. "Wat een sportvrouw! Respect Nafi!", vierde judoka Dirk Van Tichelt, die afgelopen maandag brons pakte in de klasse tot 73 kilogram. Ook Pieter Timmers, goed voor zilver op de 100 meter vrije slag, had niks dan bewondering voor Thiam. En Pieter-Jan Hannes, die nog in actie komt op de 1.500 meter, bood met een kwinkslag meteen haar nummer te koop aan.

Tia Hellebaut, tot vannacht de laatste Belgische die goud wist te pakken op een atletieknummer, was niet opgebleven om de zevenkamp te volgen – maar was wel vol lof voor de nieuwe “koningin van de atletiek”.

Een greep uit de lange lijst felicitaties:

Het Koninklijk Paleis:

Ex-judoka Gella Vandecaveye, in 1996 goed voor olympisch zilver en op de Spelen van 2000 bronzen medaillewinnares:

Hordeloopster Eline Berings:

Viceminister-president Hilde Crevits:

Rode Duivel Vincent Kompany:

Tennisster Kirsten Flipkens:

Vicepremier Kris Peeters