Dossier Olympische Spelen Rio 2016

Bronzen beer Van Tichelt komt thuis

Judoka Dirk Van Tichelt is na zijn geslaagde Olympische Spelen terruggekeerd naar België. Vanavond landde hij op Zaventem en gaf zijn eerste interview op Belgische bodem. Van Tichelt was zeer nuchter over zijn bronzen medaille. "Het voelt aan als een andere competitie, dit is niet per se specialer." Toch was de judoka zeer tevreden en bij aankomst goot hij snel een halve liter naar binnen.

Afgelopen maandag behaalde Van Tichelt de bronzen medaille in het judo op de Spelen. In de kamp om het brons haalde hij het na een stevige armklem met ippon van de Hongaar Miklos Ungvari, de vice-olympische kampioen van vier jaar geleden in Londen. Van Tichelt bezorgde België zo een tweede medaille op deze Spelen, na het goud van Greg Van Avermaet van vorige week zaterdag in de olympisch wegrit. Later behaalde Pieter Timmers nog zilver op de 100 meter vrij slag in het zwemmen, wat het totaal op drie medailles brengt.

Het is de twaalfde judomedaille voor België in de geschiedenis, de eerste bij de mannen sinds het brons voor Harry Van Barneveld in Atlanta 1996.