Dossier Olympische Spelen Rio 2016

Obreno grijpt naast medaille in de skiff

Hannes Obreno heeft net naast de medailles gegrepen in de skiff. Onze landgenoot eindigde als vierde in de olympische finale. De Nieuw-Zeelander Mahe Drysdale verlengt zijn olympische titel, al was er een fotofinish nodig. 

Het doel van Obreno was de finale bereiken, maar eenmaal daarin ga je toch voor het hoogst mogelijke. Onze landgenoot begon sterk, maar al snel werd duidelijk dat een podium te hoog gegrepen was. De regerende olympische kampioen Mahe Drysdale (Nieuw-Zeeland), Damir Martin (Kroatië) en Ondrej Synek (Tsjechië) maakten al snel het verschil met de andere drie finalisten.

Halfweg de race lag onze landgenoot Obreno vijfde. Aan de kop van de race nam Drysdale de leiding over van Martin, maar de Kroaat gaf zich niet gewonnen. In het laatste deel van de race kwam Martin nog flink opzetten en hij kwam samen met Drysdale over de finish. De Kroaat werd eerst aangeduid als winnaar, maar de fotofinish maakte duidelijk dat de olympische titel opnieuw voor Drysdale is. 

Hannes Obreno roeide in het tweede deel van de race nog naar een vierde plaats in 6'47"42. Een knappe prestatie van onze landgenoot, die even goed doet als Tim Maeyens in Peking. Hij eindigde toen ook als vierde.