Dossier Olympische Spelen Rio 2016

Broers Borlée overleven reeksen 400m niet

Kevin en Jonathan Borlée hebben zich niet kunnen plaatsen voor de halve finales van de 400 meter op de Olympische Spelen in het Braziliaanse Rio de Janeiro. “ Het is niet gegaan zoals verwacht” zei Jonathan Borlée achteraf.

Kevin Borlée eindigde in de eerste reeks in 45.90 op de vijfde plaats, de 28e op een totaal van 50 deelnemers. Even later kwam tweelingbroer Jonathan in de derde reeks niet verder dan 46.01, goed voor een vierde plaats en een 32e stek in totaal. Enkel de top drie van elke reeks en de drie beste verliezende tijden van de zeven reeksen stootten door naar de halve finales. Voor de kwalificatie was minstens 45.66 nodig.

“We zijn geen figuranten”
"Ik voelde me nochtans goed tijdens de wedstrijd. Ik wou een goeie tijd neerzetten in de reeksen en doorstoten. Op het einde had ik het echt lastig. Ik had geprobeerd het juiste ritme te vinden, maar dat is moeilijk als je zo weinig wedstrijden in de benen hebt. Ik ben dit seizoen op het verkeerde moment geblesseerd geraakt en dan is het niet makkelijk om je voor te bereiden op Olympische Spelen. We komen hier niet naartoe als figuranten. In de aflossing gaan we ons proberen te kwalificeren", aldus Jonathan Borlée.

Achillespeesblessure
Kevin Borlée heeft al langere tijd last van zijn achillespees en dat was volgens hem een van de oorzaken waardoor hij zich niet tijdig kon klaarstomen. "Het probleem is het gebrek aan gerichte trainingen sinds het EK in Amsterdam. Ik heb geprobeerd om niet aan de pijn te denken. Na 300 meter zat er echter niets meer in. Dat is frustrerend. Wat de aflossing betreft, moet ik afwachten hoe mijn achillespees zal reageren."