Dossier Olympische Spelen Rio 2016

Obreno stoot door naar finale skiff

Hannes Obreno mag blijven dromen van een olympische medaille in de skiff. Onze landgenoot eindigde in zijn halve finale derde en stoot zo door naar de A-finale. Toch was hij niet tevreden na zijn wedstrijd. “Maar we zitten in de finale, dat is het belangrijkste.”

In de tweede halve finale roeide de regerende olympische kampioen Mahe Drysdale (Nieuw-Zeeland) vlot naar winst in een tijd van 7:03.70. In de strijd voor de tweede plaats eindigde de Wit-Rus Stanislau Shcharbachenia (7:06.69) net voor Hannes Obreno (7:06.76).

Onze landgenoot was niet zo tevreden met zijn wedstrijd en dat kwam door een incident vlak voor de start. “Ik heb aan twee of drie juryleden gevraagd of ik mocht roeien met een bepaald T-shirt, want ik weet dat er bepaalde regels zijn in verband met reclame. Zij zeiden dat het goed was, maar toen ik aan de start kwam, was het dan toch niet goed. Het begon dan ook te regenen waardoor mijn handvaten helemaal nat raakten. Die worden dan glibberig en daardoor begin je verkrampt te roeien. Dat had een effect op de rest van de wedstrijd.”

Zesde chrono
Het tempo in de tweede halve finale lag een pak lager dan dat in de eerste. Vier roeiers waren daarin sneller dan Drysdale. Obreno liet de zesde en traagste chrono optekenen. In de kwartfinales was hij nog goed voor de derde snelste tijd (6:48.90).

Zaterdag staat de finale van de skiff bij de mannen op het programma. Hannes Obreno kan daarin voor een vierde Belgische medaille zorgen.