Surgeloose: "4 jaar van leven verspild"

Glenn Surgeloose moest net als gisteren na de reeksen op zijn tanden bijten na de olympische finale om zijn frustratie niet uit te schreeuwen. De zwemmer zag de aanloop naar zijn allerlaatste wedstrijd verstoord door het gekibbel over de 4x200m en dat zat hem na de finale nog steeds erg hoog.

"De laatste vier jaar heb ik heel veel tijd van mezelf, mijn verloofde en mijn familie opzijgezet voor dit", zegt Surgeloose. "Dat je dan zo moet afsluiten vind ik heel spijtig. Het is misschien wat te bruut verwoord maar het is misschien gewoon vier jaar van mijn leven verspild. Morgen denk ik er misschien anders over en zijn het nu de emoties die spreken. We zien wel binnen een week", aldus de zwemmer.

"Het klopt dat ik op mijn laatste Spelen twee olympische finales en een halve finale zwem, daar kan je niet over klagen, maar het gaat over de dingen er rond. Zo was de sfeer in Londen veel beter", stelt Surgeloose, zonder dieper in detail te gaan.

Naar huis
"Mocht men aan mij vragen of ik de 12 augustus al naar huis kan gaan met de coaches, dan zeg ik niet neen." Het aantreden van de 4x200m op de Spelen hing aan een zijden draadje omdat zowel Louis Croenen als Pieter Timmers in eerste instantie wilden focussen op hun beste individuele nummer (200 vlinder en 100 vrij) en het tijdschema in Rio de combinatie met de aflossing moeilijk toelaat.

Surgeloose hekelt het feit dat dit probleem al veel langer gekend was en dat 'men' voor de start van de Spelen verzuimd heeft een oplossing te zoeken. Het gevolg was de chaos rond het al dan niet forfait voor de reeksen van de 4x200m.

"Wie hiervoor de grootste verantwoordelijkheid draagt? Dat weet ik niet. Ik ga zeker met een aantal mensen spreken en hopelijk voelen sommigen zich aangesproken en komen zij naar mij toe. De essentie van mijn boodschap is dat dit nooit meer mag gebeuren. Het is heel spijtig dat dit gebeurt op de Olympische Spelen, dit hoort hier niet thuis."