Dossier Olympische Spelen Rio 2016

Waarom Van Tichelt 'loog' over blauw oog

Judoka Dirk Van Tichelt, die België maandag brons bezorgde in de klasse tot 73 kg, heeft bij een incident tijdens het vieren van zijn medaille een slag in zijn gezicht gekregen. Dat meldt het Belgisch Olympisch en Interfederaal Comité (BOIC) in een persbericht.

"Op 9 augustus werd het BOIC op de hoogte gebracht van een incident in Rio de Janeiro waarbij Dirk Van Tichelt betrokken was", zo klinkt het. "Op de avond van 8 augustus was Van Tichelt in het gezelschap van zijn sparringpartner Matthias Casse in Copacabana om zijn bronzen medaille te vieren. Daar werd de telefoon van Casse gestolen door een niet nader bekend persoon."

"Bij het achtervolgen van deze persoon kreeg Van Tichelt een slag in het gezicht. De Braziliaanse politie merkte het incident op. In het politieverslag staat duidelijk dat Van Tichelt het slachtoffer was en dat de fout bij de Braziliaan lag. Van Tichelt werd uit voorzichtigheid naar het ziekenhuis gebracht. Hij had geen verdere verzorging nodig."

Judomat
Gisteren zei de medaillewinnaar nog in VTM NIEUWS dat hij het blauwe oog had opgelopen door een gevecht op de mat, maar dat bleek dus niet te kloppen.

Bekijk ook: