België naar finale 4x200 m vrije slag

Na alle commotie de voorbije uren heeft de Belgische estafetteploeg zich geplaatst voor de finale van de 4 x 200 meter vrije slag. Louis Croenen, Dieter Dekoninck, Emmanuel Vanluchene en Glenn Surgeloose zwommen de zevende tijd in de reeksen.

Eerst niet, dan weer wel. Het Belgische team zou aanvankelijk forfait geven voor de reeksen van de 4 x 200 meter omdat voor de toppers Louis Croenen en Pieter Timmers hun individuele wedstrijden primeerden. Vanmiddag maakte zwemcoach Ronald Gaastra plots bekend dat er toch een Belgisch team zou beginnen aan de reeksen. Mét Louis Croenen, zonder Pieter Timmers.

Louis Croenen (1:48.35), Dieter Dekoninck (1:46.57), Emmanuel Vanluchene (1:47.79) en Glenn Surgeloose (1:46.01) zetten in de tweede en snelste reeks een chrono van 7:08.72 op de tabellen. Ze kwamen zo in de buurt van de Belgische besttijd, die sinds het voorbije EK in Londen 7:08.28 bedraagt. De zevende snelste tijd van de reeksen en dus goed voor een finaleplaats. Die finale wordt vannacht rond half vijf gezwommen.