Dossier Olympische Spelen Rio 2016

Flipkens uitgeschakeld in Rio

Kirsten Flipkens (WTA 61) is uitgeschakeld in de achtste finales van het olympisch tennistoernooi in Rio de Janeiro. Onze landgenote ging in twee sets onderuit tegen de Duitse Laura Siegemund (WTA 32). Het werd 6-4 en 6-3.

Flipkens moest in het eerste spelletje al meteen haar opslag inleveren. Die achterstand kon ze niet meer goedmaken en zo ging de eerste set met 6-4 naar de Duitse. Ook in de tweede set ging Siegemund meteen door de opslag van Flipper, maar onze landgenote zette de scheve situatie recht. In het vierde spelletje gaf de lijnrechter een bal van Siegemund onterecht binnen, tot grote frustratie van Flipkens.

De Duitse ging nadien opnieuw door de opslag van onze landgenote, maar Flipkens gaf zich niet zomaar gewonnen. Bij een 4-3-stand vroeg ze wel om medische verzorging. Na een kort onderhoud kon ze toch verder.

In het achtste game van set twee gaf de scheidsrechter een bal van de Duitse opnieuw binnen, terwijl die buiten was. Flipkens liet opnieuw van zich horen, maar Siegemund trok er zich niets van aan en won de tweede set met 6-3.

Voor Flipkens begon het toernooi in Rio als een droom. In de eerste ronde schakelde ze Venus Williams uit, de olympisch kampioene van 2000 en het nummer zes van de wereld. In de volgende ronde ging ze door ten koste van Lucia Safarova. De Tsjechische nummer 29 gaf op na de eerste set. De achtste finales zijn nu het eindstation voor Flipper