Dossier Olympische Spelen Rio 2016

Flipkens stunt tegen Venus Williams

Kirsten Flipkens heeft in het olympisch tennistoernooi voor een stunt van formaat gezorgd door de Amerikaanse Venus Williams, olympisch kampioene van 2000, in de eerste ronde uit te schakelen. Na meer dan drie uur tennis haalde ze het met 4-6 6-3 7-6(5). "Het was een beetje David tegen Goliath", verklaarde de Kempense na haar stuntzege op het nummer 6 ter wereld.

"Het was al een droom voor mij om hier aanwezig te zijn op de Spelen", aldus Flipkens. "Ik ben 30 jaar, het was nu of nooit. En nu schakel ik één van de medaillekandidaten uit. Een kampioene als Venus Williams op centre court voor zo'n publiek kloppen, dat was kippenvel van het begin tot het einde."

"Bij 2-3 in de eerste set, toen een slice lukte, koos het publiek mijn kant. Ik ben nog nooit zo gesteund door toeschouwers. Deze wedstrijd is één van de meest memorabele uit mijn carrière en staat op gelijke hoogte met de gewonnen kwartfinale op Wimbledon tegen Kvitova (in 2013, nvdr.). Ik wil nu genieten van dit moment, want morgen volgt er nog een wedstrijd (in het dubbel met Yanina Wickmayer)."