Terpstra: "Zo'n parcours is af en toe leuk"

Na de GP Le Samyn heeft Niki Terpstra ook Dwars door het Hageland gewonnen. De tweede wedstrijd van de Napoleon Games Cycling Cup die hij rijdt en de tweede die hij ook wint. De Nederlander van Etixx – Quick Step voelde zich goed op de onverharde wegen van het Hageland. “Zo nu en dan is dit een leuke koers om te doen. Ik hoop dat ik hier vaker ga koersen.”

Terpstra snelde naar de overwinning op de Citadel van Diest. “Het was moeilijk op die steentjes, want je gaat helemaal niet snel omhoog. Je hebt elke keer het gevoel dat ze over jou heen komen. Ik wist ook niet of ik nog voorsprong had, of ze allemaal in mijn wiel zaten. Ik ben gewoon vanaf die laatste bocht naar links vol naar de streep gereden. Dat was gelukkig genoeg.”

Jelle Wallays (Lotto-Soudal) leek lange tijd op weg naar de zege, maar werd in de slotkilometer voorbij gesneld door Terpstra en Wout van Aert. Na de finish, moest hij minutenlang bekomen van de inspanning die hij geleverd had. “Als de overwinning zo dicht is, probeer je toch alles uit de kast te halen. Ik heb dat vandaag gedaan, maar jammer genoeg was het laatste stuk helling er te veel aan.”