België wint WK Rope Skipping

Of we medailles zullen behalen op de Olympische Spelen in Rio weten we nog niet, maar we hebben er in ieder geval een wereldkampioen bij. Vijf Vlaamse vrouwen hebben namelijk goud behaald op het WK rope skipping in Zweden. Vanmiddag werden ze feestelijk onthaald door familie en vrienden in het station in Mechelen.

Zelf kunnen de dames het nog maar moeilijk geloven maar Paulien, Elise, Floor, Margot en Sara zijn weldegelijk wereldkampioen in het rope skipping. Op het kampioenschap moesten de meisjes zeg verschillende combinaties laten zien en die waren van een heel hoog niveau.

 “Er waren verschillende landen uit alle continenten dus het was heel speciaal”, vertelt Floor Putteman. “Voor ons was het ook allemaal de eerste keer dat we aan een officieel wereldkampioenschap mochten deelnemen. Dus deze prestaties is voor ons wel heel, heel, heel speciaal”, voegt ze er nog aan toe.

Teamwerk
Een goede conditie hebben is dus heel erg belangrijk in deze sport. “Maar je moet ook veel spieren hebben”, zegt Paulien Derden. “Ook het teamwerk is heel belangrijk. Je moet goed op elkaar zijn afgestemd want van zodra het touw iets anders gaat dan dat de springer springt, dat wordt er gemist en is het fout”, aldus Paulien.