Dossier Olympische Spelen Rio 2016

Onze hoop op goud in Rio, maar wie kent hem?

Dit weekend beginnen de Olympische Spelen in Brazilië. Een van de kanshebbers op goud voor ons land is de 23-jarige Jaouad Achab. De jongeman werd eerder al wereldkampioen Taekwando en nu doet Achab voor de allereerste keer mee aan de Olympische Spelen in Brazilië.  

Jaouad Achab werd in Marokko geboren en kwam in 2009 naar ons land. In 2013 kreeg hij de Belgische nationaliteit. Achab trainde aan de topsportschool in Wilrijk en een jaar later werd hij Europees kampioen in de gewichtsklasse -63 kg. In 2015 werd hij wereldkampioen in dezelfde gewichtsklasse in de Russische stad Tsjeljabinsk. Hij won toen de finale tegen de Spanjaard Joel Gonzalez Bonilla die eerder Olympisch kampioen werd tijdens de Spelen in Londen in 2012. In mei dit jaar verlengde de taekwondoka ook zijn Europese titel. 

Vlaams Sportjuweel
Deze zomer doet Achab mee aan de Olympische Spelen in Rio de Janeiro in de categorie -68 kg. Velen achten zijn kansen op goud hoog in. De jongeman van Marokkaanse afkomst is alvast zelfverzekerd en wil voor het goud gaan. Eind 2015 won hij als eerste taekwondoka het Vlaams Sportjuweel, een onderscheiding uitgereikt door de Vlaamse overheid die je maar een keer in je carrière kan winnen.

Andere kanshebbers
Natuurlijk zijn er ook andere kanshebbers op medailles tijdens de Spelen deze zomer. Zo zeggen statistieken dat discuswerper Philip Milanov grote kans maakt op een medaille en ook bij zeilster Evi Van Acker ligt de hoop hoog. 

Lees ook: Jaouad Achab wint WK taekwando 

Lees ook: 105 Belgische atleten gaan naar Rio