Dossier Olympische Spelen Rio 2016

Ook Wawrinka out voor tennis Rio

Het olympisch tennistoernooi heeft nog maar eens een van zijn topspelers zien forfait geven. De Zwitser Stan Wawrinka is out met een rugblessure, dat maakte de nummer vier van de wereld dinsdag bekend in een persbericht.

Zwitserland ziet zo na Roger Federer (ATP 3) en Belinda Bencic (WTA 16) zijn derde toptennisser uitvallen. Wawrinka liep zijn blessure afgelopen week op tijdens het Masters 1.000-toernooi van Toronto. Hij reageert erg ontgoocheld: “Ik ben heel triest. Ik had echt zin om te spelen in Rio. Na Peking en Londen keek ik er echt naar uit om op mijn derde Olympische Spelen aan te treden. Ik wens alle Zwitserse atleten veel succes de komende weken.”

Wawrinka en Federer zijn niet de enige toppers die forfait geven voor het olympische toernooi. Eerder maakten onder andere Milos Raonic (ATP 7), Tomas Berdych (ATP 8) en Dominic Thiem (ATP) al bekend dat ze niet zouden deelnemen aan de Spelen. 

De opgave van die reekshoofden is wel goed nieuws voor onze David Goffin. Goffin is de nummer dertien van de wereld en ziet dus heel wat concurrenten uitvallen. Zelf wordt hij waarschijnlijk zesde reekshoofd voor het olympische toernooi.