Dossier Olympische Spelen Rio 2016

Uberlandia ideale aanpassingsstage

In Uberlandia werkt een deel van de Belgische delegatie een laatste stage af voor de Olympische Spelen in Rio. Een ideale plek, zegt Marc Goossens van Team Belgium: “We hebben hier een prachtig hotel in combinatie met een schitterende sportclub. Ideaal voor de laatste voorbereidingen en voor de aanpassing aan het uurverschil.”

35 Belgische atleten verblijven de volgende dagen nog in Uberlandia. Onder hen een aantal zwemmers. Zij trainen pal op de middag en ’s avonds laat om in hetzelfde ritme te geraken van de Spelen zelf. Verder trainen ook de judoka’s, taekwondoka’s en de Belgische atleten – met onder andere de familie Borlée, Thomas Van der Plaetsen en Philip Milanov – in Uberlandia. Die laatsten blijven er het langst, want de atletiek in Rio start pas op 12 augustus.

Met een aanpassingsstage in Uberlandia kunnen de Belgische atleten in alle rust een laatste hand leggen aan hun voorbereiding op de Spelen. En daarom mocht het wat kosten voor het Belgisch Olympisch Comité. In totaal investeert het BOIC 3,2 miljoen euro in de Olympische Spelen. Ter vergelijking: in Londen 2012 bedroeg het totale prijskaartje 1,8 miljoen euro en in Peking 2008 2,3 miljoen euro. Veel geld, maar dat komt mede door de verre verplaatsingen.