Sagan rijdt vanaf 2017 voor BORA-Hansgrohe

Wereldkampioen Peter Sagan rijdt vanaf 2017 voor het Duitse BORA-Hansgrohe. Het nieuws hing al een tijdje in de lucht en is nu ook bevestigd door het team zelf. De 27-jarige Slovaak komt over van Tinkoff en tekent bij zijn nieuwe ploeg een contract voor drie jaar. 

Eind dit jaar houdt Tinkoff op te bestaan en dus was het uitkijken naar welke stal veelwinnaar Peter Sagan zou trekken. Al enkele weken wordt de Slovaak gelinkt aan de Duitse wielerformatie BORA-Hansgrohe. Het team heet momenteel nog BORA-Argon 18 en mikt voor het komende seizoen op een WorldTour-licentie.

Met Peter Sagan heeft het alvast dé ster van het peloton kunnen strikken. De Slovaak won dit jaar onder meer de Ronde van Vlaanderen, drie etappes en de groene trui in de Tour. Teammanager Ralph Denk vindt het een grote eer om de wereldkampioen te verwelkomen in zijn team.

De ploeg laat ook weten dat het binnenkort nog meer grote namen zal bekend maken. "Mijn doel is een goed gebalanceerd team voor 2017 te hebben", vertelt Denk. "Met Peter in de klassiekers hebben we een grote kanshebber, maar we willen ook een rol spelen in de grote rondes, en daarom zoeken we nog naar versterkingen."

Naast Peter Sagan komen ook zijn broer Juraj, Maciej Bodnar, Michael Kolar en Erik Baska over van Tinkoff.