"Dit is de Vlaamse Strade Bianche"

‘Dwars door het Hageland’ is de nieuwe en vijfde manche van de Napoleon Games Cycling Cup. “Dit is de Vlaamse Strade Bianche”, zegt organisator Nick Nuyens.

Via grindwegen en kasseistroken passeren de renners komende vrijdag langs Meensel-Kiezegem, de geboorteplaats van Eddy Merckx. “Hij is een heel apart parcours dat we hebben uitgetekend. Ik durf te zeggen dat het een uniek parcours in België is. Het Hageland is ook een streek die de mensen nog niet zo goed kennen, wielerliefhebbend België toch niet. Het is een lastig parcours, met veel heuvels, kasseien en onverharde wegen.”

Het startschot wordt volgende vrijdag gegeven op de markt in Aarschot. Van daaruit gaat het door het Hageland naar de aankomst aan de citadel in Diest. Het parcours is 194 kilometer lang en heeft twaalf hellingen. Maar het zijn vooral de kasseistroken en de onverharde wegen die aan de Strade Bianche doen denken.

Met Fillippo Pozzato, Sean De Bie en Tom Boonen verschijnen er heel wat bekende namen aan de start. Dwars door het Hageland is volgende week vrijdag live te zien op VTM.