Sagan wint prijs van Superstrijdlust

Wereldkampioen Peter Sagan (Tinkoff) heeft de prijs van de Superstrijdlust gewonnen voor zijn grote aanvalslust in deze Ronde van Frankrijk. Greg Van Avermaet (BMC) en Thomas De Gendt (Lotto-Soudal) waren ook bij de acht genomineerden voor de Prijs van de Superstrijdlust. 

Naast de groene trui, krijgt Peter Sagan nu ook de prijs van de Superstrijdlust wannee rhij morgen over de eindstreep rijdt op de Champs-Élysées. Voor Sagan was het een meer dan geslaagde Ronde van Frankrijk met drie ritoverwinningen.

Elke dag wordt de Prijs van de Strijdlust uitgereikt, maar op het eind van de Tour krijgt de renner die zich het meest aanvalslustig toonde of zich liet opvallen in deze Tour een nominatie voor de 'Super Combatif'. De acht kanshebbers waren: Greg Van Avermaet (BMC), Thomas De Gendt (Lotto-Soudal), Julian Alaphilippe (Etixx-Quick Step), Rui Costa (Lampre-Merida), Chris Froome (Team Sky), Rafal Majka (Tinkoff), Jarlinson Pantano (IAM Cycling) en Peter Sagan (Tinkoff).

De winnaar werd bepaald door een vijfkoppige jury, die bestaat uit twee Franse journalisten, twee ex-renners (Laurent Jalabert en Greg LeMond) en koersdirecteur Thierry Gouvenou. Ook het publiek kon meestemmen via Twitter.