Dossier Olympische Spelen Rio 2016

Deze 5 renners gaan naar Spelen in Rio

Het duo Philippe Gilbert en Greg Van Avermaet zal toch aan elkaars zijde rijden in de olympische wegrit in Rio de Janeiro. Bondscoach Kevin De Weert maakte vandaag zijn vijfkoppige selectie, met twee kopmannen, officieel bekend. 

Philippe Gilbert (BMC), Greg Van Avermaet (BMC), Tim Wellens (Lotto-Soudal), Serge Pauwels (Dimension Data) en Laurens De Plus (Etixx-Quick Step). Dat zijn de vijf namen die België zullen vertegenwoordigen in Rio.

Hoewel bondscoach De Weert lang twijfelde over het feit dat hij al dan niet één of twee kopmannen zou meenemen kiest hij nu toch voor de twee speerpunten van BMC. Zowel Belgisch kampioen Gilbert als gele trui-drager Van Avermaet lieten hun goede vorm zien de afgelopen weken.

Dat deed ook schaduwkopman Tim Wellens toen hij de afgelopen Ronde van Polen overtuigend won. Serge Pauwels liet in de Tour ook al mooie dingen zien en werd vorig jaar op het olympic test event tweede. Hij kent het parcours dus goed. De verrassing in de selectie is Laurens De Plus. De 20-jarige renner van Etixx-Quick Step is de helper van dienst.