Onenigheid bij 4x200 meter zwemploeg

Over 1 week vertrekken onze Belgische zwemmers al richting Rio voor de Olympische Spelen. Op dit moment zijn ze zich nog volop aan het voorbereiden in Antwerpen. De estafetteploeg op de 4x200 meter pakte in mei nog zilver op het EK, maar kort voor de Spelen is er toch wat onenigheid. Zowel Pieter Timmers als Louis Croenen willen de reeksen van de 4x200 liever niet zwemmen om zich te sparen voor individuele nummers. “Er zal zeker nog over gediscussieerd worden” aldus coach Ronald Gaastra.

Pieter Timmers zelf wil graag schitteren op de 100 meter vrije slag. “Ik heb een kleine kans om een medaille te halen en daar wil ik vol voor gaan. Het zal niet gemakkelijk zijn want er zijn veel kandidaten voor een medaille. Alles moet komt op die dag aan en dan moet alles juist zitten” zegt Timmers aan VTM NIEUWS.

Louis Croenen wil dan weer proberen om de finale te halen op de 200 meter vlinderslag. Maar de reeksen van de 4x200 meter worden op dezelfde dag gezwommen als die finale. Als Croenen de finale op de 200 meter vlinderslag haalt, wil hij de reeksen liever niet zwemmen. "Als hij de finale haalt, hebben we wel een probleem over hoe we de aflossing gaan invullen" zegt Ronald Gaastra. "We zien wel wat het wordt. Misschien wordt het afwachten tot de dag ervoor om meer duidelijkheid te hebben."