De Gendt: "Ik ben er echt blij mee"

46 jaar na Eddy Merckx heeft Thomas De Gendt als tweede Belg ooit gewonnen op de mythische Mont Ventoux. Een knappe overwinning van onze landgenoot, maar na de finish bleef hij zijn nuchtere zelve. “Er zijn veel klimmen waarop het mooi is om te winnen. Deze is dat inderdaad ook. Ik ben er echt wel blij mee.”

De Gendt (Lotto-Soudal) hield aan zijn overwinning ook de bolletjestrui over. “Nu dat ik ze toch aanheb, kan ik ze proberen houden. De voorsprong is natuurlijk heel klein en er komen nog veel ritten met veel punten, maar ik kan mee proberen ontsnappen en als ik er dan bij ben, ga ik proberen de punten te pakken. We bekijken het dag per dag.”

Thomas De Gendt won op de Mont Ventoux na een duel met landgenoot Serge Pauwels. De renner van Dimension Data is eerlijk na de aankomst, maar had toch graag met zijn dochtertje op het podium gestaan. “Ik keek er enorm naar uit om mijn dochter terug te zien. Normaal gingen ze halverwege de klim staan, maar ik denk omdat ik in de ontsnapping was, dat ze naar de meet zijn gekomen in de hoop dat ik met haar op het podium kon. Dat is spijtig.”