Hij doet het! Paul D'Hoore gaat de Ventoux op

Financieel expert en wielerfanaat Paul D’Hoore zal volgend jaar de Mont Ventoux oprijden met de fiets. Hij gaat daarmee in op de uitdaging die hij gisteren krijgt van VTM NIEUWS-journalist Merijn Casteleyn.

Vandaag trekt de Ronde van Frankrijk naar de Mont Ventoux. Jammer genoeg zal de aankomst door de weersomstandigheden niet op de top plaatsvinden, maar de passage langs de Ventoux is altijd een hoogtepunt in de Tour. De berg heeft doorheen de jaren een mythisch karakter gekregen.

Tom Simpson
Een deel van de mythische geschiedenis gaat over de Britse wielrenner Tom Simpson. 49 jaar geleden kwam hij ten val tijdens de beklimming. Op weg naar het ziekenhuis overleed hij. Op de top van de Mont Ventoux staat een gedenkteken voor hem. 

Volgend jaar, ter ere van de vijftigste verjaardag van het overlijden van Simpson, organiseert sportorganisatie Sporta een speciale Memorial Tom Simpson. De organisatie, die zo veel mogelijk mensen aan het bewegen wil krijgen, trekt ieder jaar met wielertoeristen de berg op. Volgend jaar moet een recordeditie worden. En een van de deelnemers wordt dus Paul D’Hoore.

"Onmogelijk"
“Als ik het nu zou moeten doen, het zou onmogelijk zijn”, zegt D’Hoore, zelf groot wielerfan. “Maar ik heb nog zo’n elf maanden, dus ik wil het zeker proberen”, aanvaardt hij de uitdaging. Daarin zal hij bijgestaan worden door Sporta, dat voor iedere deelnemer een omkadering voorziet. Er is een verplichte medische screening en een uitgewerkt trainingsschema. Paul D’Hoore krijgt ook een persoonlijke coach: ex-judoka Gella Vandecaveye.

Bekijk ook: VTM NIEUWS-journalist Merijn Casteleyn daagt Paul D'Hoore uit